ΜΕ ΘΕΜΑ «Αυτοδιοίκηση (Α' και Β' βαθμού), Παιδεία, Πολιτισμός και Αθλητισμός» πραγματοποιήθηκε στην Ηλιούπολη εκδήλωση που οργάνωσε ο Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΑ) στα πλαίσια των σεμιναρίων που διοργανώνει για τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΒΑΣΙΚΟΙ ομιλητές στο σεμινάριο αυτό ήταν ο πρώην υπουργός Σταύρος Μπένος, που ως γνωστόν ήταν και ένας από τους πλέον επιτυχημένους δημάρχους, ο οποίος παρουσίασε το επίκαιρο θέμα «Χάραξη πολιτικής και πραγματική στήριξη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού από την Αυτοδιοίκηση σε όλα τα επίπεδα (υποδομές κ.λπ.)», ενώ τη δεύτερη εισήγηση με θέμα «Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης (Α' και Β' βαθμού) στην Παιδεία και προώθηση της ενεργού συμμετοχής των νέων στα αυτοδιοικητικά δρώμενα μέσω και της εκπαίδευσης» έκανε ο αντινομάρχης Αθηνών και καθηγητής πανεπιστημίου Γ. Δημάκης.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ των συζητήσεων ήταν ο πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης Θεόδωρος Γεωργάκης, που είναι και πρόεδρος του ΟΠΣΑ, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Όμιλο Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι λειτουργεί ως μη Κυβερνητική Οργάνωση, καθώς αποσκοπεί στη δημιουργία «Τράπεζας Στελεχών», νέων κυρίως ατόμων, τα οποία θα υπηρετήσουν σωστά και αποτελεσματικά τόσο τη νομαρχιακή όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης αυτής ήταν η εκπαιδευτικός και ζωγράφος Βασιλική Ηλιακοπούλου.