Δελτία Τύπου

26/9/2013

 


«Περιβάλλον και ανάπτυξη - Περιβαλλοντική εκπαίδευση» ήταν το θέμα του 5ου σεμιναρίου του Ζ΄ κύκλου εκδηλώσεων, του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 23/6, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε.) στην Ηλιούπολη. Ο Όμιλος συνεχίζει για άλλη μια χρονιά με επιτυχία και δημιουργική διάθεση την πορεία του.

Την πρώτη εισήγηση με θέμα «Η περιβαλλοντική εκπαίδευση ενηλίκων  ως  παράγοντας  πράσινης  ανάπτυξης», ανέπτυξε ο Δρ Γεώργιος Μπαλωτής, γεωπόνος και προϊστάμενος Διεύθυνσης του Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών (Ι.Γ.Ε).

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπαλωτής, «πρωταρχικός στόχος του Ινστιτούτου  είναι η ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας και η άνοδος του επαγγελματικού και πολιτιστικού επιπέδου των ανθρώπων που ασχολούνται με την καλλιέργεια της γης». Προς την κατεύθυνση αυτή, το Ι.Γ.Ε. οργανώνει σεμινάρια, εκπαιδεύει και υποστηρίζει νέους ανθρώπους για να ασχοληθούν με τη γεωργία ενώ   προωθεί την εφαρμοσμένη έρευνα.

Η δεύτερη ομιλήτρια, η κυρία Λαμπρινή Τασούλα, γεωπόνος και αρχιτέκτων τοπίου M.Sc, ανέλυσε μεταξύ άλλων τα πλεονεκτήματα της Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον  βιοκλιματικό σχεδιασμό που βελτιώνει τη βιωσιμότητα αλλά και την ποιότητα ζωής μιας πόλης.

O τελευταίος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ Νίκος Πάγκας, δασοτεχνικός και υπεύθυνος Διαχείρισης Αισθητικού δάσους Υμηττού. Ο κ. Πάγκας μίλησε για τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, που ιδρύθηκε το 1899 και μέχρι σήμερα έχει ως κύριες αποστολές της την αναδάσωση χέρσων εκτάσεων, την ανάπτυξη της φιλοδασικής συνείδησης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Μεταξύ των πιο σημαντικών έργων της Φιλοδασικής Ένωσης είναι η δημιουργία του Βοτανικού Κήπου με μια πλούσια συλλογή από αγριοβότανα, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, θάμνους και δέντρα της ελληνικής γης.   

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α , δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και π. Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προστασίας του υπάρχοντος λιγοστού πρασίνου της πόλης και κυρίως την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για την αύξησή του με στόχο την κατάκτηση του «ευ ζην» των πολιτών.

Ιδιαίτερη «νότα» στην εκδήλωση έδωσε η εικαστική παρέμβαση της Ένωσης Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το Εργαστήρι» με οικολογικό περιεχόμενο.

Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων ακολούθησε υποβολή ερωτήσεων προς τους ομιλητές και συζήτηση για τα θέματα που τέθηκαν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Ο.Π.Σ.Α. αλλά και να επικοινωνήσουν με τα στελέχη του στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.opsa.gr και στο τηλ. 210 9922301

 

 

 

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21/9/13

Μια νέα περίοδος ξεκινά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και ο Ο.Π.Σ.Α. είναι έτοιμος να συνεχίσει τη δημιουργική πορεία του. Τη Δευτέρα 23/9/2013, στις 19.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ο.Π.Ε (Μαρίνου Αντύπα 86-88, Ηλιούπολη), πραγματοποιείται το 5ο σεμινάριο του Ζ΄ Κύκλου Ομιλιών-Συζητήσεων του Ομίλου με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη. Περιβαλλοντική εκπαίδευση».

Mετά τον χαιρετισμό του προέδρου του ΟΠΣΑ, δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω και

π. δημάρχου Ηλιούπολης κ. Θεόδωρου Γεωργάκη, θ’ αναπτυχθούν οι τρεις παρακάτω εισηγήσεις:

  1. «Η περιβαλλοντική εκπαίδευση ενηλίκων ως παράγοντας

πράσινης  ανάπτυξης, Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών Ι.Γ.Ε»

Εισηγητής: Δρ Γεώργιος Μπαλωτής, Γεωπόνος, Προϊστάμενος

Διεύθυνσης του Ι.Γ.Ε

2. «Ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση για βιώσιμες πόλεις».
Εισηγήτρια: Λαμπρινή Τασούλα, Γεωπόνος Αρχιτέκτων τοπίου

Μ.Sc., υποψήφια Διδάκτωρ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

3. «Εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού,

Φιλοδασική Ένωση Αθηνών». Εισηγητής: Δρ Νίκος Μ. Πάγκας, Δασοτεχνικός, υπεύθυνος Διαχείρισης Αισθητικού δάσους του Υμηττού

 

Όπως πάντα, μετά τις εισηγήσεις θα υποβληθούν ερωτήσεις και θ’ ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Ο.Π.Σ.Α. αλλά και να επικοινωνήσουν με τα στελέχη του στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.opsa.gr  και στο τηλ. 210 9922301.

Οδός Σκρά 14-16 Ηλιούπολη-Τ.Κ163 46- Τηλ:2109922301 Fax 210 9733.813

e-mail: opsa@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11/6/2013

«Σχέσεις Κράτους και Αγοράς, Αυτοδιοίκησης και Τοπικής Αγοράς» ήταν το θέμα του Ζ΄ κύκλου εκδηλώσεων του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 10/6, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε.) στην Ηλιούπολη. Η συμμετοχή του κοινού ήταν και αυτή τη φορά μεγάλη και η συζήτηση που ακολούθησε μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη.

Την πρώτη εισήγηση με θέμα «Σχέσεις Κράτους και Αγοράς» ανέπτυξε ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Δυστυχώς, δεν είναι αρμονικές οι σχέσεις κράτους και αγοράς. Υπάρχει μια λεόντειος σχέση μεταξύ Πολιτείας και φορολογούμενου». Όπως υπογράμμισε, η χώρα χρειάζεται άμεσα αναπτυξιακή ανάσα που θα δοθεί με την ενεργοποίηση του ιδιωτικού τομέα και την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών δράσεων όπως: αξιοποίηση του νέου επενδυτικού νόμου, καταπολέμηση του παραεμπορίου, νέος αγορανομικός κώδικας κ.ά. «Η έξοδος από την κρίση είναι η πρόκληση που αφορά όλους και θα πρέπει να υλοποιηθεί με διάλογο, κατανόηση και συνεργασία» κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

Ο δεύτερος ομιλητής, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, Δήμαρχος Περιστερίου, στο πλαίσιο της εισήγησής του με θέμα «Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της Τοπικής Αγοράς», επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι είναι χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ενεργοποιήσει μηχανισμούς στήριξης της τοπικής αγοράς. «Χρειάζονται ριζικές τομές και καινοτόμες συμπεριφορές», τόνισε ο κ. Παχατουρίδης, υπογραμμίζοντας ότι «οι νέοι  πρέπει να ηγηθούν της νέας κατάστασης. Με όπλα την πολύ καλή τους εκπαίδευση και την πρωτοπόρα σκέψη τους, θα διώξουν τη μιζέρια,  που επικρατεί και θα αλλάξουν ριζικά την υπάρχουσα νοοτροπία».

Σύντομη παρέμβαση έκαναν α) ο κ. Ιωάννης Γκογκοζώτος, π. Αντιδήμαρχος Αθηναίων και Διευθ. Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ ο οποίος  αναφέρθηκε στη σημερινή μάστιγα των αγορών, το παραεμπόριο. Όπως τόνισε, «πρέπει να υπάρξει ένα καλά οργανωμένο συντονιστικό κέντρο και αυστηροί έλεγχοι στα σημεία εισαγωγής προϊόντων» και β) ο κ. Σταύρος Γεωργάκης, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Α., ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της εξωστρέφειας της αγοράς,  ως απαραίτητης λύσης για την επιβίωση και ανάπτυξή της και έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να μειωθεί η γραφειοκρατία με κάθε δυνατό τρόπο.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α , δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και π. Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, ο οποίος  μεταξύ των άλλων   και για να περάσει το πνεύμα της αισιοδοξίας είπε: «Όλα θα πάνε καλά στο τέλος , αλλά και αν κάτι δεν πάει καλά δεν είναι το τέλος».

Την εκδήλωση τίμησαν απλοί πολίτες, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Δικαιοσύνης, της Εκπαίδευσης και των λοιπών φορέων μαζικής δράσης.

Η επόμενη ομιλία-συζήτηση του Ομίλου θα πραγματοποιηθεί μετά το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 23/9/2013 με θέμα: «Περιβάλλον και ανάπτυξη. Περιβαλλοντική εκπαίδευση»

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Ο.Π.Σ.Α. αλλά και να επικοινωνήσουν με τα στελέχη του στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.opsa.gr και στο τηλ. 210 9922301.

 


 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28.5.2013

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΑ) και επί 16 χρόνια Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Θεόδωρος Γεωργάκης  με την ιδιότητά του Αντιπροέδρου της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, συμμετείχε στην ομολογουμένως επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση,  την Τρίτη 28.5.2013 στο Δημοτικό Θέατρο  του Δήμου Πεύκης.

Κατά την εκδήλωση αυτή, τιμήθηκαν διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της Δικαιοσύνης, της Δημοσιογραφίας και της Αυτοδιοίκησης, με πρώτο τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας μας , Μακαριώτατο  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Για την  σημαντική προσωπικότητα και το θεάρεστο,  πολυσχιδές  έργο του Μακαριωτάτου, έκανε σύντομη αναφορά ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, που μεταξύ άλλων τόνισε:

«Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή η ανάθεση από το Δ.Σ της Ένωσης Δημάρχων της ευθύνης να ομιλήσω  για τον  Προκαθήμενο της Εκκλησίας μας και για το έργο Του.

Ασφαλώς και θα χρειαζόταν πολλές ώρες  να ομιλώ για την προσωπικότητα και  για το έργο του Μακαριωτάτου. Τολμώ και επιχειρώ μόνο λίγα λόγια και λίγες σκέψεις να καταθέσω ενώπιόν σας, εκλεκτοί προσκεκλημένοι – παριστάμενοι σε τούτη την σημαντική και σημαδιακή εκδήλωση».

Ο Ιερώνυμος Β΄(κοσμικό όνομα Ιωάννης Λιάπης) είναι ο 20ος Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος από της ανακηρύξεως του Αυτοκεφάλου της  με τον  τίτλο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Είναι Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, του ανώτατου θεσμικού οργάνου διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Εξελέγη Αρχιεπίσκοπος την 7η Φεβρουαρίου 2008. Διαδέχθηκε τον προκάτοχό του Μακαριώτατο Χριστόδουλο, που έφυγε  νωρίς από την επίγεια ζωή.

Σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια Θεολογία στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Ήταν ο πρώτος υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) στις Βυζαντινές σπουδές, τις οποίες πραγματοποίησε στα Πανεπιστήμια του Γκρατς (Αυστρία) και του Μονάχου (Δυτ . Γερμανία), ενώ φοίτησε και στο Οstkirchliches Institut, Ινστιτούτο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Που εδρεύει στο Ρέγκενσμπουργκ της Γερμανίας.

Ως αρχαιολόγος και θεολόγος δημοσίευσε επιστημονικές μελέτες και άρθρα. Έχει υπάρξει συνεργάτης της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας , ενώ έχει βραβευθεί για  το έργο του «Μεσαιωνικά Μνημεία της Εύβοιας» από την Ακαδημία Αθηνών.

Συνοπτικά για τον Αρχιεπίσκοπό μας και μεταξύ των άλλων έχουν λεχθεί:

«Ο άριστος εκπαιδευτικός και ο αμετανόητος αρχαιολόγος, που τον κέρδισε ο κλήρος».

«Ήταν και είναι πάντα δίπλα μας».

Επιχειρώ να  ακουμπήσω τη σκέψη του σε σχέση με τη βούληση και το έργο του για το συνάνθρωπο μας.

Αναφέρω ενδεικτικά τρεις από τις ρήσεις του Μακαριωτάτου.

I. «Η  συμπαράσταση στον εμπερίστατο αδελφό είναι πρώτιστο καθήκον κάθε χριστιανού. Καθήκον του ανθρώπου,  που  δεν τον αφήνουν αδιάφορο οι τραγικές εικόνες,  οι οποίες  συνθέτουν την καθημέρινότητά  μας.»

II. «Η πεμπτουσία της ανθρώπινης ύπαρξης είναι η Θεοδίδακτη αγάπη και φιλανθρωπία, δηλαδή η ενίσχυση των λιγότερο ευνοούμενων κοινωνικών ομάδων και η βελτίωση των συνθηκών διαβιώσεώς τους , μέσω της παροχής κάθε δυνατής βοήθειας».

III. «Κανένας συνάνθρωπος μας χωρίς φαγητό, στέγη, γιατρό και φάρμακα».

Με αυτά τα δεδομένα πορεύεται και προσφέρει καθημερινά το

θεάρεστο και πολυσχιδές ανθρωπιστικό έργο του και όχι μόνο.

Με δική του πρωτοβουλία ιδρύθηκε και με δική του  άγρυπνη παρακολούθηση λειτουργεί και παράγει  εξαιρετικό έργο  η ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Αν μου εδίδετο η δυνατότητα με ρήσεις σπουδαίων ανθρώπων να επενδύσω την σύντομη ομιλία μου σε σχέση με το έργο του Μακαριωτάτου θα θύμιζα  και θα έκανα επίκληση στις παρακάτω:

Ø «ΑΓΑΠΑ για να Ζήσεις, ΖΗΣΕ για να αγαπάς» Σολωμός

Ø «Η ΕΛΠΙΔΑ είναι το  λάδι με το οποίο αλείφουμε τους τροχούς της ζωής» Κικέρων

Ø «Βοήθα όλους όσους μπορείς, προτίμα όμως εκείνους που δεν θα μπορέσουν να σου το ανταποδώσουν» Σούμπερτ

Ø «Ο συντομότερος δρόμος που οδηγεί στο Θεό είναι αυτός, που περνάει από τον άνθρωπο» Ντοστογιέφσκι

Ø Και τελειώνω με τα λόγια του Πασκάλ: «Να ζεις με τους ανθρώπους  χωρίς να ξεχνάς ότι σε βλέπει ο Θεός. Να μιλάς με το Θεό σα να σ’ ακούνε όλοι οι άνθρωποι».

Όλα αυτά και άλλα πολλά πράττει ο Πρώτος Ποιμήν , η Σεπτή μορφή του Προκαθήμενου της Εκκλησίας μας,  ο  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμος.

Η πλακέτα που του προσφέρει η Ένωσή  Δημάρχων Αττικής είναι το ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης αυτού του τόσο σημαντικού έργου.

 

 


 

 

 

 

Οδός Σκρά 14-16 Ηλιούπολη-Τ.Κ163 46- Τηλ:2109922301 Fax 210 9733.813

e-mail: opsa@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13/5/2013

«Τέχνη – Πολιτισμός –Νεολαία» ήταν το θέμα του τρίτου σεμιναρίου του Ζ΄ κύκλου εκδηλώσεων του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13/5, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) στην Ηλιούπολη.

Την πρώτη εισήγηση με θέμα «Το κινούμενο σχέδιο στην Εκπαίδευση» ανέπτυξε ο κ. Σπύρος Σιάκας, διδάκτωρ Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε το σημαντικό ρόλο της τεχνικής του animation στην εκπαίδευση και της εφαρμογής της κινηματογραφικής τέχνης στην παιδεία γενικότερα. Ο ομιλητής έδωσε πολύ ενδιαφέροντα οπτικοποιημένα παραδείγματα αποδεικνύοντας έμπρακτα πώς η μάθηση μέσω κινούμενου σχεδίου μπορεί ν‘ αναπτύξει δημιουργικά και να διευρύνει τη φαντασία και τους ορίζοντες  των μαθητών

Η δεύτερη ομιλήτρια, κ. Στέλλα Μουζακιώτου, διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της εισήγησής της με θέμα «Απεικονίσεις και σύμβολα του χρόνου στην Τέχνη», παρουσίασε γνωστά έργα κορυφαίων δημιουργών παγκοσμίως που εμπεριέχουν κρυφούς συμβολισμούς. Χρησιμοποιώντας την καλλιτεχνική γλώσσα των Γκόγια, Ζαν-Μπατίστ, Μονέ, Νταλί και άλλων σημαντικών ζωγράφων, «ξενάγησε» τους συμμετέχοντες στα μονοπάτια της αποκρυπτογράφησης των συμβόλων στην τέχνη που άλλοτε είναι ολοφάνερα και άλλοτε δυσδιάκριτα στα μάτια του κοινού. Η ομιλήτρια εντυπωσίασε με την εμπεριστατωμένη ερμηνεία της Guernika του Πικάσο που συμβολίζει την αποκήρυξη του πολέμου και της οποιασδήποτε μορφής βίας.

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Πρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α. και π. Δήμαρχος Ηλιούπολης,  ο οποίος μίλησε για τις «χρηματοδοτικές δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς την κατεύθυνση στήριξης της Τέχνης, του Πολιτισμού και της Νεολαίας». «Μπορεί η οικονομία να είναι το κυρίαρχο ζήτημα στις μέρες μας, όμως η παιδεία, ο πολιτισμός, η τέχνη, που έχουν άμεση σχέση με τον άνθρωπο, ασφαλώς και πρέπει να αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα των ΟΤΑ», επεσήμανε ο κ. Γεωργάκης.  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διάφορες μορφές επιχορήγησης πολιτιστικών δράσεων (groopio/Jessica/collide cern κ.α.), αλλά και στα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α. και π. Αντινομάρχης Αττικής κ. Βασίλης Χρονόπουλος, ενώ παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η κα Βασιλική Ηλιακοπούλου, ζωγράφος, εκπαιδευτικός και ιδρυτικό μέλος του Ο.Π.Σ.Α.

Η επόμενη ομιλία-συζήτηση του Ομίλου θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΠΕ, με θέμα «Σχέσεις Κράτους και Αγοράς, Αυτοδιοίκησης και Τοπικής Αγοράς».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Ο.Π.Σ.Α. αλλά και να επικοινωνήσουν με τα στελέχη του στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.opsa.gr και στο τηλ. 210 9922301.