Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή του κοινού, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 5/11/2012, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η παρουσίαση του βιβλίου σεμιναρίων – ομιλιών (2007-2010) του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.), με τίτλο: «Η Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Στο πάνελ παρουσίασης του βιβλίου συμμετείχαν οι παρακάτω διακεκριμένοι εκπρόσωποι από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δικαιοσύνης και της Παιδείας:

α) ο κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου

β) ο κ.Ιωάννης Σγουρός, περιφερειάρχης Αττικής & πρόεδρος ΕΠΕ

γ) ο κ. Κώστας Ασκούνης, πρόεδρος ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας

δ) ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος ΕΒΕΑ

ε) ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γ.Γ. .Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφ. Αττικής & π. δήμαρχος Αιγάλεω

ζ) ο κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς

η) ο κ. Παύλος Καμάρας, πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής &

π. δήμαρχος Πεύκης

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Σταύρος Γεωργάκης, μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΑ.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο πάνελ εξήραν τη δράση του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Θεόδωρου Γεωργάκη, επί 16 χρόνια δημάρχου Ηλιούπολης και των συνεργατών του. Αναφέρθηκαν επίσης στη χρηστική αξία της έκδοσης ενός βιβλίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μπορεί να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και απόψεις σε όλους όσους είτε θέλουν να ασχοληθούν με την Aυτοδιοίκηση, είτε ασχολούνται ήδη, αλλά και για τους ενεργούς πολίτες, που επιθυμούν να γνωρίζουν πώς διοικείται η πόλη που ζουν και πώς μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτής της πόλης.

Ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, πρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α, ευχαρίστησε θερμά τους παριστάμενους και μετά από μια σύντομη αναφορά στο 6ετές έργο του Ομίλου, τίμησε δύο εξαίρετους επιστήμονες–λειτουργούς της Δικαιοσύνης, τους κ.κ. Γεώργιο–Σταύρο Κούρτη, πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ. και Κωνσταντίνο Μπακάλη, πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ε.τ.

Οι τιμώμενοι συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων που στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν το έργο του ΟΠΣΑ, με τον πάντα εύστοχο λόγο τους και την ανελλιπή παρουσία τους στις ομιλίες-σεμινάρια. Αξίζει να σημειωθεί η πρόταση του κ. Κούρτη για την πιστοποίηση του Ο.Π.Σ.Α, ως επίσημου φορέα με αποστολή την προετοιμασία στελεχών αυτοδιοίκησης.

Οι ομιλίες-σεμινάρια του ΟΠΣΑ για το έτος 2012 συνεχίζονται. Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ, Μ.Αντύπα 86,Ηλιούπολη) , με θέμα: «Συνεργασία αυτοδιοίκησης και φορέων εθελοντικής προσφοράς με την Εκκλησία, προς την κατεύθυνση της ιατρικής και υγειονομικής στήριξης αδύναμων πασχόντων πολιτών».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Ο.Π.Σ.Α. αλλά και να επικοινωνήσουν με τα στελέχη του στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.opsa.gr και στο τηλ. 210 9922301.

 

 

 

  

e-mail: opsa@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                           19/9/2012

 

      Με μεγάλη συμμετοχή του κοινού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/9, το Πέμπτο  Σεμινάριο του ΣΤ΄ Κύκλου εκδηλώσεων του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.), με θέμα: «Κατοχύρωση-πρόοδοι και αμφιταλαντεύσεις – οπισθοδρομήσεις  στα ανθρώπινα δικαιώματα διεθνώς και στην Ελλάδα».

 

            Στη διάρκεια του σεμιναρίου η κ.Νικολίτσα Γεωργοπούλου-Λιαντίνη, Καθηγήτρια Φιλοσοφίας  του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέπτυξε και ανέλυσε την εισήγηση σχετικά με την «γέννηση της ιδέας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην   ελληνορωμαϊκή κλασσική διανόηση».

           Τις  ρίζες  της γέννησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , διαβάζουμε στην  τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη», ενώ στην συνέχεια οι σοφιστές και στωικοί φιλόσοφοι της εποχής στην διαδρομή τους για την κατάκτηση της  γνώσης, ανέπτυξαν σημαντικές απόψεις και ίδρυσαν διάφορα φιλοσοφικά ρεύματα. Είναι όμως «επιταγή» κάθε γενιάς και κάθε εποχής, όπως τόνισε η κ. Γεωργοπούλου, η συμφιλίωση της Ηθικής  με την Πολιτική καθώς επίσης και η ένταξη και εφαρμογή των Θείων Νόμων  στους ανθρώπινους.

 

            Η εισηγήτρια η κ. Χριστίνα Λέλου, Πρόεδρος Εφετών,έδωσε τον ορισμό και ανέλυσε τη σημασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τονίζοντας πως είναι καθολικά όλοι έχουμε γεννηθεί ελεύθεροι και ίσοι σε αξιοπρέπεια και δικαιώματα, αναπαλλοτρίωτα (αναφαίρετα) και ασφαλώς αδιαίρετα.

           Επίσης μίλησε για τις διεθνείς συμβάσεις και την κατάσταση που επικρατεί  στην Ελλάδα, την δύσκολη εποχή που διανύουμε.

 

            Ο κ. Δημοσθένης Δασκαλάκης,  Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανέλυσε τα συστήματα  και τις διάφορες καταστάσεις που επηρεάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η πολιτική, η εκβιομηχάνιση, τα εργασιακά κλπ. Στην συνέχεια ανέπτυξε τον ρόλο της παγκοσμιοποίησης, ενώ ανέφερε ως γραμμή άμυνας την Οικουμενικότητα και την υπόσχεση της Καθολικότητας. Έδωσε έμφαση στα δικαιώματα του παιδιού και τόνισε ότι θα πρέπει να επανέλθουμε κα να αναδείξουμε τις αξίες του Αρχαίου Ελληνισμού.

 

              Ο συντονιστής της εκδήλωσης, Πρόεδρος & Ιδρυτής του Ο.Π.Σ.Α ,

κ. Θεόδωρος Γεωργάκης,   Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και π. Δήμαρχος Ηλιούπολης, στη σύντομη αναφορά του τόνισε ότι το θέμα της βραδιάς είναι πελώριο, εξαιρετικά σημαντικό, πάντα επίκαιρο μα και υπαρξιακό αφού συνυπάρχουν στη φύση μας, είναι έμφυτα και με έλλειψη ή εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα , δεν μπορούμε να ζήσουμε ως ανθρώπινα όντα.

              Επίσης αναφέρθηκε αναλυτικότερα στα δικαιώματα των πολιτών: στην Αξιοπρέπεια, στην Ελευθερία, στην Ισότητα, στην Αλληλεγγύη, στην Ιθαγένεια και στην Δικαιοσύνη.

              Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η κ. Λαμπρινή Τασούλα, υποψήφια διδάκτωρ της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών.

              Η συμμετοχή του κοινού στη συζήτηση που ακολούθησε ήταν μεγάλη και ουσιαστική, καθώς υποβλήθηκαν στους ομιλητές πολλές και καίριες ερωτήσεις, ιδιαίτερα από παριστάμενους νεαρής ηλικίας που εξέφρασαν τον προβληματισμό και την κριτική ματιά τους στα πράγματα.  

  Η επόμενη ομιλία-συζήτηση του Ομίλου θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου 2012 με θέμα «Σχέσεις Κράτους και αγοράς, αυτοδιοίκησης και τοπικής αγοράς», στον ΟΠΕ.

 Παράλληλα προετοιμάζεται και η παρουσίαση του βιβλίου Ομιλιών-Σεμιναρίων 2007-2010 η οποία προσδιορίζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον μήνα Οκτώβριο ενεστώτος έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Ο.Π.Σ.Α. αλλά και να επικοινωνήσουν με τα στελέχη του στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.opsa.gr  και στο τηλ. 210 9922301.

 

 

 

 

 

 

        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                20/6/2012

 

      Με μεγάλη συμμετοχή του κοινού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/6, το τέταρτο  Σεμινάριο του ΣΤ΄ Κύκλου εκδηλώσεων του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.), με θέμα: «Η διαδρομή της Ελλάδας από την ένταξή της στην Ε.Ε, έως την επελθούσα κρίση. Χρονικό και ερμηνεία μιας ιστορικής πορείας».

            Στη διάρκεια του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν 2 σημαντικές εισηγήσεις.

Την  πρώτη εισήγηση με τίτλο:  «Η διαδρομή της Ελλάδας από την ένταξή της στην Ε.Ε. έως την επελθούσα κρίση», ανέπτυξε  

ο κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Άριστος    γνώστης  της  Ευρωπαϊκής Ιστορίας &  του Ευρωπαϊκού Δικαίου , παρουσίασε  μια λεπτομερή και βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα,  αναδρομή από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε έως τις μέρες μας, τονίζοντας μεταξύ άλλων την συνευθύνη της  ελληνικής πλευράς (συλλογικής και ατομικής) στην δημιουργία & εκτίναξη στα ύψη  της κρίσης, οικονομικής και κοινωνικής.

Ανεφέρθηκε επίσης στο πως ήταν πριν την  είσοδο της στην τότε ΕΟΚ η χώρα μας, πόσο έτοιμη ήταν γι’ αυτό και πως αντέδρασε μετά.

 

             Στην δεύτερη εισήγηση με θέμα: ««Χρονικό & ερμηνεία μιας ιστορικής πορείας με τα δεδομένα της κρίσης» ο κ. Πάνος Καζάκος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών,  προσδιόρισε τα αίτια,  που οδήγησαν την χώρα μας στο οικονομικό αδιέξοδο και τις δυσμενείς συνέπειες  που επέφερε  η κρίση σε όλους τους τομείς λειτουργίας και δραστηριότητας ενός κράτους και των πολιτών του. Στάθηκε ιδιαίτερα στην βούληση, την αντίδραση και την αντίληψη του Έλληνα ως πολίτη της Ευρώπης και πόσο αυτό συνέβαλε στην κρίση.

 

               Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, πρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α,  Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και π. Δήμαρχος Ηλιούπολης. Η συμμετοχή του κοινού στη συζήτηση που ακολούθησε ήταν μεγάλη και ουσιαστική, καθώς υποβλήθηκαν στους ομιλητές πολλές και καίριες ερωτήσεις, ιδιαίτερα από παριστάμενους νεαρής ηλικίας που εξέφρασαν τον προβληματισμό και την κριτική ματιά τους στα πράγματα.

Η επόμενη ομιλία-συζήτηση του Ομίλου θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2012, με θέμα «Κατοχύρωση-πρόοδοι και αμφιταλαντεύσεις- οπισθοδρομήσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα διεθνώς και στην Ελλάδα», στον ΟΠΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Ο.Π.Σ.Α. αλλά και να επικοινωνήσουν με τα στελέχη του στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.opsa.gr  και στο τηλ. 210 9922301.

 

 

 

                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  14.5.2012

 

 

                                     

Ο Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α) υπό την οργανωτική ευθύνη του κ. Θεόδωρου Γεωργάκη, επί 16 χρόνια Δημάρχου της Ηλιούπολης & Η Ενοριακή Ένωση των Επιστημόνων (Ε.Ε.Ε) του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, υπό την πνευματική ευθύνη του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, 

 αναγνωρίζοντας την εξαιρετική, κοινωνική, πολύπλευρη και αξιομίμητη διαχρονικά, προσφορά δύο καταξιωμένων Γυναικών και Μητέρων της Πόλης μας, των:α) κ. Ευθυμίας Παραθύρα και β) κ. Αγνής Κεφαλά, συνδιοργάνωσαν Τιμητική Εκδήλωση για την απονομή στα πρόσωπά αυτών , των πολλών ευχαριστιών  και ειδικής για τους πιο πάνω λόγους Πλακέτας, με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα της Μητέρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14/5/2012 στον Ι. Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και κατέκλυσε τον Καθεδρικό Ναό της πόλης μας,  για να συμμετάσχει και να  συγχαρεί τις δύο άξιες τιμώμενες συμπολίτισσες μας.

Καλωσόρισμα, χαιρετισμό και ομιλίες απεύθυναν στους παρευρισκόμενους ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος και ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης.  

Στην ομιλία του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, τόνισε μεταξύ άλλων τη σπουδαία καταγωγή της γιορτής της Μητέρας, από την αρχαία Ελλάδα, γιορτή της άνοιξης, όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη, μητέρα όλων των Θεών!                                                   

 Σήμερα,  στην εποχή του αχαλίνωτου  υλισμού, της αθεΐας και της απόρριψης της πίστης, των αρχών, των αξιών και των καθαρών ιδανικών,  χρειαζόμαστε, όσο ποτέ, πιστές στο πρόσωπο του Θεού, στο θεσμό της Εκκλησίας,  μητέρες,  που θα μεταλαμπαδεύσουν, όπως και το πρότυπο τους η Παναγία  στα παιδιά μας τις αρχές του Ευαγγελίου, της πίστεως, της ζωής της Εκκλησίας.

 Η Παναγία-μάνα είναι η κλίμακα ανάμεσα σε γη και ουρανό που σώζει τον άνθρωπο. Η απλή μάνα γίνεται και αυτή το σκαλοπάτι για το παιδί της με στόχο την επίγεια και επουράνια αναζήτηση, με υγιή δεδομένα που η ίδια καλλιεργεί στο δημιούργημά της. Ο π. Σπυρίδων αναφέρθηκε στο έργο των τιμωμένων και τις συνεχάρη για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

 

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης  ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί  στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, που βιώνει η χώρα μας, η οποία σε συνδυασμό με ένα συνεχώς κλυδωνιζόμενο αξιακό σύστημα , έχει βυθίσει ένα λαό  στην απαγοήτευση,  στο θυμό,  στη λύπη και στη μοναξιά.  Ένας λαός από τη φύση του  χαρούμενος και δημιουργικός τώρα είναι φανερά καταπονημένος και ενοχλημένος.                                      

Παρ’όλα αυτά επισήμανε την αξία της αντίστασης και υπενθύμισε τα λόγια του ποιητή: «Μην παραλείπεις να αντιστέκεσαι στην ψυχική ερήμωση» και συνέχισε: «Αυτό κάνουμε σήμερα εδώ στον Ιερό τούτο χώρο, αντιστεκόμαστε τιμώντας τη Μητέρα,  εκείνη που ενσαρκώνει την Πίστη , την Ελπίδα, την Αγάπη, τον Αγώνα, την Αισιοδοξία, την Καθημερινή Πάλη. Τιμάμαι την Μητέρα, τη Γυναίκα, την Εθελόντρια , την Παιδαγωγό. Εκείνη , που κάθε μέρα αγωνιά και αγωνίζεται, που ξέρει να δίνει, όλο να δίνει στην οικογένεια,στηνκοινωνία,στηνπατρίδα».  .                                                                                                           

 Αυτό το πλάσμα, ο Θεός όταν το δημιούργησε, έδωσε ιδιαίτερη προσοχή χάρη και χάρισμα, έδωσε το τέλειο δώρημα! Μίλησε για την μητέρα των μητέρων για το τέλειο πλάσμα που μπορεί να θεραπεύει, που μπορεί να παρηγορεί, που μπορεί με μια μπουκιά ψωμί να ταΐσει και να χορτάσει πλήθος κόσμου, που  μπορεί να είναι η γέφυρα η μετάγουσα τους επί γης προς ουρανό, να είναι ζωοφόρα μάνα λαών, θυσαυρός αδαπάνητος, μίλησε για την Παναγία Θεοτόκο.                                 

Η ανταπόκριση του κόσμου έστειλε  το μήνυμα  πως όταν υπάρχει  η ανιδιοτελής Αγάπη για τον συνάνθρωπο, σε συνδυασμό με τη διάθεση προσφοράς στην κοινωνία μέσα από τον Εθελοντισμό, μπορούμε να καταφέρουμε ΠΟΛΛΑ! Η δύσκολη εποχή, που περνάμε άλλωστε το επιβάλλει.

Η συνεργασία Ε.Ε.Ε και Ο.Π.Σ.Α θα συνεχιστεί  με παρόμοιες εκδηλώσεις  και συνεργασίες, εφαρμόζοντας τα λόγια του Μπυρόν: «όσοι βρήκαν τη χαρά πρέπει οπωσδήποτε να τη  μοιραστούν με τους άλλους, γιατί η ευτυχία γεννήθηκε για να είναι δίδυμη»

Καθιερώνεται πλέον η ετήσια τιμητική εκδήλωση των γυναικών-μητέρων της πόλης μας.

 

 

 

 

 

 

         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                             

      Με μεγάλη συμμετοχή του κοινού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/3, το τρίτο  Σεμινάριο του ΣΤ΄ Κύκλου εκδηλώσεων του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.), με θέμα: «Κρίση θεσμών & αξιών στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Απαξίωση πολιτικού συστήματος».

            Στη διάρκεια του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν 2 σημαντικές εισηγήσεις. Η πρώτη εισήγηση είχε τίτλο «H Νόσος των θεσμών-η θέσπιση ενός νοσηρού συστήματος: Αναδρομή και προτάσεις». Εισηγητής ήταν ο κ. Θανάσης Διαμαντόπουλος, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μεταξύ άλλων είπε ότι απαιτείται να μπει ένα τέλος στο ρουσφετολογικό πόλεμο των πολιτικών και να επικρατήσει εσωκομματική δημοκρατία. Στις προτάσεις του τόνισε την ανάγκη μείωσης του αριθμού των βουλευτών αλλά και δημιουργίας ενός νέου νομοθετικού σώματος που θα λειτουργεί σε ένα καθαρό και σαφώς προσδιορισμένο αξιακό σύστημα.

Τη δεύτερη εισήγηση με θέμα «Πράξεις – παραλείψεις και ευθύνες πολιτικών και πολιτών», προσέγγισαν από διαφορετική σκοπιά οι δύο γνωστοί και έγκριτοι δημοσιογράφοι κκ. Γιώργος Κύρτσος & Γιώργος Παπαχρήστος.

Ο κ. Κύρτσος έκανε μία χρονολογική αναφορά στα λάθη που έγιναν από  τους  πολιτικούς τα τελευταία χρόνια και στο πόσο καθοριστικό ήταν το γεγονός ότι ουδέποτε υπήρξε διακομματική συνεννόηση. Ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν δυστυχώς αποφεύχθηκαν σκόπιμα για να μην υπάρξει πολιτικό και κομματικό κόστος, ενώ επεσήμανε ότι η απαξίωση θα σταματήσει μόνο όταν οι πολιτικοί επιτύχουν ένα πιο ελκυστικό διοικητικό περιβάλλον.

Ο κ. Παπαχρήστος υποστήριξε ότι η κρίση έβγαλε στην επιφάνεια τη συστηματική αμφισβήτηση ετών, ενώ ανέφερε ως γενεσιουργό αιτία της τα διάφορα οικονομικά σκάνδαλα. Τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος η οποία θα  εκσυγχρονίζει τη χώρα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το κύμα που θα σαρώσει το πολιτικό σύστημα ως καθαρτήρια δύναμη θα σαρώσει και τον Τύπο και «όσοι επιπλεύσουν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, πρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α,  Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και π. Δήμαρχος Ηλιούπολης. Η συμμετοχή του κοινού στη συζήτηση που ακολούθησε ήταν μεγάλη και ουσιαστική, καθώς υποβλήθηκαν στους ομιλητές πολλές και καίριες ερωτήσεις, ιδιαίτερα από παριστάμενους νεαρής ηλικίας που εξέφρασαν τον προβληματισμό και την κριτική ματιά τους στα πράγματα.

Η επόμενη ομιλία-συζήτηση του Ομίλου θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου 2012, με θέμα «Τέχνη- Πολιτισμός- Νεολαία», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Ο.Π.Σ.Α. αλλά και να επικοινωνήσουν με τα στελέχη του στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.opsa.gr  και στο τηλ. 210 9922301.