Με την παρουσία πολλών και εκλεκτών φίλων και υποστηρικτών των δράσεων του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΑ), πραγματοποιήθηκε χθες, στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση απονομής τιμητικών πλακετών και η κοπή της βασιλόπιτας του Ομίλου για το έτος 2017.

Ο ΟΠΣΑ, που συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια από την ίδρυσή του, τίμησε και φέτος διακριτές και διακεκριμένες προσωπικότητες για την προσφορά τους σε λειτουργήματα και θεσμικές θέσεις του δημόσιου βίου της χώρας μας. Για την πολυετή προσφορά τους στο Εισαγγελικό κια Δικαστικό Σώμα και την ηθική στήριξή τους στον ΟΠΣΑ, τιμήθηκαν οι κ.κ. Γεώργιος Σανιδάς, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ε.τ. και Γεώργιος Χρυσικός, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ.  Για την πολυετή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στην Παιδεία της χώρας και για τη στήριξή τους στο έργο του Ομίλου, τιμήθηκαν ο κ. Θεόδωρος Παναγόπουλος, ομ. Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος των Οφφικιάλων του παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής και η κ. Κατερίνα Ζηρίδη, Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Γενιά Ζηρίδη». Επίσης, για την επιτυχημένη και πρωτοποριακή πορεία τους στις σπουδές τους τιμήθηκαν οι κ.κ. Άννα  Δεμίρη, φοιτήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Συντονίστρια του Κοινωνικού Προγράμματος ErasmusNational SocialErasmus Coordinator” και Χρήστος Φωτιάδης, απόφοιτος Βιοτεχνολογίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του μία πρωτοποριακή Διδακτορική Διατριβή στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής.

Ο Πρόεδρος του ΟΠΣΑ, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου  και πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, καλωσορίζοντας τους εκλεκτούς παρισταμένους, μεταξύ άλλων είπε: «Το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι να μάθεις πώς να μοιράζεις και πώς να εισπράττεις ΑΓΑΠΗ.

Δεν ξέρω αν υπήρξα και αν είμαι καλός μαθητής ώστε να έμαθα ή να μαθαίνω πώς να μοιράζω την ΑΓΑΠΗ, ξέρω όμως πως συνειδητά σας αγαπώ και πως εισπράττω την Αγάπη σας.

Με συγκινείτε κάθε φορά για την άμεση μα και τόσο θερμή ανταπόκρισή σας σε κάθε πρόσκλησή μας ως ΟΠΣΑ , σε κάθε δική μου πρόσκληση ως Πρόεδρος του ΟΠΣΑ.

Σας ευχαριστώ για τα όμορφα, τ΄αληθινά τα λόγια τα δικά σας, τις σκέψεις , μα προ πάντων για την ΑΓΑΠΗ σας».

Συνεχίζοντας και απευθυνόμενος στους τιμώμενους είπε: «Μέσα στον άχρονο χρόνο, στον κόσμο του όλα και του τίποτα είναι σημαντικό να αντιστέκεσαι , να προσφέρεις, να μη κιοτεύεις, να δημιουργείς και να παράγεις  & τελικά να κερδίζεις σημαντικό τίτλο. Κι όμως αυτός ο τίτλος να είναι μικρότερος από αυτά που διαθέτεις, αυτά που αξίζεις. Είναι σημαντικό θα έλεγα υπέρτατο να γίνεσαι πολίτης των ιδεών και της πράξης στη πόλη σου , στην πατρίδα σου , στο λειτούργημά σου , στην οικογένειά σου. Τα είπα και τα τονίζω αυτά τα λόγια γιατί ταιριάζουν απόλυτα σ’ εσάς».

Τελείωσε την σύντομη ομιλία του   με  τη  ρήση του ELBERT HUBBARD «Ευχή μου , η επιτυχία όταν έρθει να μην είναι γρηγορότερα απ΄όσο μπορείς να την αντέξεις», την οποία αφιέρωσε κυρίως στους νέους τιμώμενους της εκδήλωσης, λέγοντάς τους ότι «η επιτυχία με βάση το ξεκίνημα και την αξιοσύνη τους είναι σίγουρη. Σ’ αυτούς εναπόκειται να λαμβάνουν τα μηνύματα των παλαιοτέρων , που τιμάμε σήμερα και να πράττουν ανάλογα».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος,  ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, ο Πανοσιολογιότατος Άγιος Ιεροκήρυκας π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου,  ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως π. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Μαρίνας Ηλιούπολεως π. Σεραφείμ Δημητρίου , Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής κ. Παύλος Καμάρας, πολλοί Δήμαρχοι καθώς και Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων. Ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος ΑΣΕΠ κκ. Ιωάννης Καραβοκύρης και  κ. Διονύσιος Λασκαράτος αντίστοιχα, Ανώτατοι & Ανώτεροι Δικαστικοί Λειτουργοί, Καθηγητές Πανεπιστημίου και Εκπαιδευτικοί  όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, Πρόεδροι φορέων μαζικής δράσης της Ηλιούπολης και άλλων Δήμων. Ανώτατοι & Ανώτεροι Στρατιωτικοί και Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομία και πολλοί άλλοι ενεργοί πολίτες.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΠΣΑ ΔΕΥΤ. 31.10 ΩΡΑ 7ΜΜ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤ.ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΑΛΣΟΥΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «Δ.ΚΙΝΤΗΣ»(ΜΝΗΣΙΚΛΕΟΥΣ&ΥΔΡΑΣ). ΘΕΜΑΤΑ:Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ&Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ & Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:Ο ΑΓ.ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ π. ΣΥΜΕΩΝ ΒΟΛΙΩΤΗΣ, ΟΙ π. ΔΗΜΑΡΧΟΙ Π.ΚΑΜΑΡΑΣ & Θ.ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ.

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΚΑΡΤΕΡΩ

Θ.ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε την Δευτέρα  31/10/2016 ώρα 19.00, στην  εκδήλωση   του Ομίλου μας , με θεματική ενότητα:

«Η Εκκλησία μέσα στη κρίση και η προσφορά της.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη κρίση και η προσφορά της.»

Θα παρουσιαστούν οι παρακάτω   εισηγήσεις:

1. «Λόγος έμπρακτος - Πράξις Ελλόγιμος. Η Εκκλησία μέσα στη κρίση.»
Εισηγητής: Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,

Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης

2. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα στη κρίση. Λόγος και Πράξη για την Πόλη τον Πολίτη και το Πρόβλημα. »

Εισηγητές: α) Παύλος Καμάρας, Πρόεδρος Ένωσης Δημάρχων

Αττικής, π. Δήμαρχος Πεύκης

β) Θεόδωρος Γεωργάκης, Αντιπρόεδρος Ένωσης

Δημάρχων Αττικής, Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του   Δημοτικού Αναψυκτηρίου Άλσους Ηλιουπόλεως, «Δ.ΚΙΝΤΗΣ»

Συντονιστής: Ο   κ.  Θεόδωρος  Γεωργάκης,  Δικηγόρος   Παρ΄ Αρείω

Πάγω, π. Δήμαρχος  Ηλιούπολης  και  Πρόεδρος  του    ΟΠΣΑ

Παρουσιάστρια: Η κ. Άννα Παπαϊακώβου, Δικηγόρος  και Ιδρυτικό Μέλος ΟΠΣΑ

Η παρουσία σας θα  μας δώσει ιδιαίτερη χαρά. ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε την Παρασκευή   27/05/2016 ώρα 19.00, στην       εκδήλωση   του Ομίλου μας , με θεματική ενότητα:

«Η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και ο ρόλος της στην ανάπτυξη των Τοπικών Κοινωνιών ειδικότερα και της οικονομίας της χώρας μας γενικότερα»

Θα παρουσιαστούν τρεις εισηγήσεις:

1. "Η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση κα ο ρόλος της στην ανάπτυξη και      την      οικονομία"

Εισηγητής: Δρ Σαράντος Ψυχάρης,  Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ

2. "Η Τεχνική Επαγγελματική  Εκπαίδευση και Κατάρτιση, ως μοχλός ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες"

Εισηγητής: Κωνσταντίνος   Ανδριανουπολίτης,   Εκπαιδευτικός-Ερευνητής,   Πρόεδρος ΕΕΤΕΚ

3.   «Η ιστορία της Τεχνικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα»

Εισηγητής: Χρήστος Κουτουλάκος, Διεθυντής 2ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου

Δημόσιας Σχολής Τεχνών & Επαγγελμάτων.

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης (οδός Σ. Βενιζέλου & Μαρ. Αντύπα)

Συντονιστής: Ο   κ.  Θεόδωρος  Γεωργάκης,  Δικηγόρος   Παρ΄ Αρείω Πάγω, π. Δήμαρχος

Ηλιούπολης  και  Πρόεδρος  του    ΟΠΣΑ

Παρουσιάστρια: Η κ. Άννα Παπαϊακώβου, Δικηγόρος  και Ιδρυτικό Μέλος ΟΠΣΑ

Η παρουσία σας θα  μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

MASTER IN LAW AND ECONOMICS

Το μοναδικό και καινοτόμο στην Ελλάδα Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, «ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – MASTER IN LAW AND ΕCONOMICS»,

Σας καλωσορίζουμε στο Διατμηματικό ΠΜΣ, «ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»

Στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο κοινωνικοοικονομικό σύστημα, επιστήμονες, νομικοί και στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών επιδιώκουν να αποκτήσουν διατηρήσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα προκειμένου να  ανταποκριθούν επάξια, στο ταχέως μεταβαλλόμενο νομικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Στα πλαίσια αυτά, το νέο και μοναδικό στην Ελλάδα, Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, «ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – MASTER IN LAW AND ΕCONOMICS», ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνικοοικονομικής πραγματικότητας, όπου το Δίκαιο και η Οικονομία συμπορεύονται και αλληλοσυμπληρώνονται.

Στόχος μας, είναι η δημιουργία  μιας νέας γενιάς επιστημόνων που θα έχουν τη δυνατότητα να διακριθούν, τόσο στον χώρο της Νομικής και Οικονομικής Επιστήμης, όσο και στο σύγχρονο ανταγωνιστικό επιχειρησιακό περιβάλλον του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η συνέργεια των συνδυαστικών γνώσεων και της κριτικής ικανότητας πάνω σε κρίσιμα διεπιστημονικά θέματα, δημιουργεί προστιθέμενη αξία και διευρύνει το γνωσιακό κεφάλαιο σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Η διεπιστημονικότητα του προγράμματος εξασφαλίζεται από καταξιωμένους καθηγητές της νομικής και οικονομικής επιστήμης σε συνδυασμό με διακεκριμένα στελέχη του σύγχρονου νομικού και οικονομικού γίγνεσθαι.  Η διαθεματικότητα των παρεχόμενων γνώσεων εμπλουτίζει και ενδυναμώνει τα χαρακτηριστικά εκείνα  των φοιτητών που εξασφαλίζουν προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη και αριστεία.

Απευθύνεται σε πτυχιούχους Νομικών, Οικονομικών, Πολιτικών και άλλων επιστημονικών πεδίων. Δυνατότητες Σταδιοδρομίας: Οι πτυχιούχοι μας απορροφώνται από Διεθνείς Οργανισμούς και  Επιχειρήσεις, Τράπεζες, Επενδυτικούς Οργανισμούς, Ανεξάρτητες Αρχές και από τον Ευρύτερο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Κριτήρια Επιλογής: Βαθμός πτυχίου - Γνώση ξένης γλώσσας - Συνέντευξη από επιτροπή Καθηγητών Διάρκεια: 3 εξάμηνα (πλήρους φοίτησης). Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 4μμ-9μμ και Σάββατο 10πμ-3μμ

Έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων : Σεπτέμβριος 2016