Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε την Τρίτη   23/02/2016 ώρα 19.00, στην       εκδήλωση   του  Δέκατου  Κύκλου Ομιλιών  Συζητήσεων του Ομίλου μας , με θεματική ενότητα:

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ , ΩΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»

Θα παρουσιαστούν τρεις εισηγήσεις από τους κάτωθι:

1. Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, Καθηγητής –Ιστορικός,

Πρόεδρος Ένωσης Ιδιωτικών ΕΚπαιδευτηρίων Ελλάδος

2. Δήμητρα Ιωάννου,  Συγγραφέας - Λογοτέχνης

3. Βάσω Σωτηρίου-Κουτουλάκου, Διευθύντρια Παιδείας

& Διά Βίου Μάθησης , Δήμου Πειραιά

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου  Ηλιούπολης (οδός Σ. Βενιζέλου & Πρωτόπαππα)

Συντονιστής: Ο   κ.  Θεόδωρος  Γεωργάκης,  Δικηγόρος   Παρ΄ Αρείω
Πάγω, π. Δήμαρχος  Ηλιούπολης  και  Πρόεδρος  του    ΟΠΣΑ
Παρουσιάστρια: Η κ. Άννα Παπαϊακώβου Δικηγόρος  και Ιδρυτικό Μέλος του  ΟΠΣΑ

Ειδική συμμετοχή του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού  Συλλόγου «ΑΓ.ΜΗΝΑΣ» Κερατσινίου, με παραδοσιακούς χορούς από την Ελληνική Επικράτεια.

Η παρουσία σας θα  μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Κυριακή 14/2/2016 (κατ’ έθιμο Βαλεντίνου) στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης «Δ.Κιντής», ο Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοιδιοίκησης (ΟΠΣΑ) πραγματοποιεί την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας για το νέο έτος 2016 και συνάμα τιμά τον αείμνηστο εκλεκτό τραγουδοποιό και βραβευμένο τραγουδιστή Τώνη Βαβάτσικο.

Σας περιμένουμε  να γιορτάσουμε μαζί, να ανταλλάξουμε ευχές και να συνδιασκεδάσουμε.

Ζωντανή ορχήστρα με συμμετοχή και επιμέλεια του άριστου βιολιστή Τριαντάφυλλου Βαβάτσικου και άλλων αξιόλογων μουσικών, θα μας διασκεδάσει με υπέροχα διαχρονικά τραγούδια.

Ώρα προσέλευσης  13.15-14.00

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Θεόδωρος Γεωργάκης                   Μαρίνος Πομόνης

Η οικογένεια  Τώνη  Βαβάτσικου

Δελτίο Τύπου

18/12/15

Παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος του ΟΠΣΑ

Το φωτογραφικό λεύκωμα του ΟΠΣΑ με τίτλο «Οκτώ χρόνια δημιουργίας, οκτώ χρόνια προσφοράς στην Αυτοδιοίκηση & στον άνθρωπο – αναφορές, σκέψεις και προτάσεις», παρουσιάστηκε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης.

Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχαν εκλεκτοί ομιλητές οι οποίοι αναφέρθηκαν, ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό λόγο, στη σημασία του λευκώματος αλλά και στην επιτυχημένη πορεία του ΟΠΣΑ όλα αυτά τα χρόνια. Ο κ. Δονάτος Παπαγιάννης, καθηγητής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, η κυρία Μαρία Βενετσανοπούλου, καθηγήτρια Ιστορίας της Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και η κυρία Άννα Ατσαλάκη, πρόεδρος Εφετών στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, αναφέρθηκαν στο χρήσιμο και καινοτόμο έργο του Ομίλου, που ήρθε να συμπληρώσει ένα «κενό» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και στην κεντρική Δημόσια Διοίκηση. Πρόκειται για την επιμόρφωση των στελεχών, που υπηρετούν την Αυτοδιοίκηση, αλλά και των «ανήσυχων» πολιτών που ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν σε αυτή. Οι ομιλητές έδωσαν έμφαση στην ανάγκη προβολής και προβληματισμού, μέσω του προγράμματος του ΟΠΣΑ, πάνω σε επίκαιρα ζητήματα,  που απασχολούν τους πολίτες, αλλά και στην ανάγκη έμφασης στις βιωματικές εμπειρίες των ίδιων των στελεχών της Αυτοδιοίκησης, καθώς, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα, οι σχέσεις πολιτών – πολιτείας αλλάζουν διαρκώς.

Ο στενός συνεργάτης και συνιδρυτής του Ομίλου κ. Μαρίνος Πομόνης, έκανε μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό ίδρυσης του Ομίλου, στην οκτάχρονη πορεία του, αλλά και στη σχέση του με τον πρόεδρο του ΟΠΣΑ και επί 16 συνεχή έτη π. Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Θεόδωρο Γεωργάκη.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος και π. Αντιδήμαρχος κυρία Μάρθα Μαρτσούκα, μετέφερε τη δική της εμπειρία για την αυτοδιοικητική της σχέση με τον π. Δήμαρχο Ηλιούπολης, αλλά και τις προσπάθειες,  που κατέβαλε η τότε δημοτική αρχή για τη βελτίωση της πόλης και της ζωής των πολιτών της.

Την εκδήλωση έκλεισε ο πρόεδρος του ΟΠΣΑ κ. Θεόδωρος Γεωργάκης ο οποίος μετέφερε το όραμα που οδήγησε εκείνον και τους συνεργάτες του στη δημιουργία του Ομίλου, πάντα με το σκεπτικό ότι η Αυτοδιοίκηση αποτελεί πρωτίστως εργαλείο στήριξης στον πολίτη. Όπως τόνισε, ο ΟΠΣΑ απευθύνεται σε τρεις κατηγορίες: σε εκείνους που υπηρετούν ήδη την Αυτοδιοίκηση, σε εκείνους που θέλουν να την υπηρετήσουν και σε εκείνους που δεν ενδιαφέρονται ν’ ασχοληθούν με αυτή, αλλά θέλουν να είναι απλά ενημερωμένοι για τα θέματα,  που τους αφορούν ως ενεργούς πολίτες.

«Χρειαζόμαστε ένα νέο μείγμα πολιτικής με ορατό στόχο, εφικτό και όχι επιθυμητό και ασφαλώς με συνεχές μετρήσιμο αποτέλεσμα. Να γεφυρώνονται τα χάσματα μεταξύ των ανθρώπων. Να αγωνιούν και να αγωνίζονται διαρκώς!» τόνισε μεταξύ άλλων και συνέχισε με τα λόγια του Mark Twain: «Είκοσι χρόνια από τώρα θα είσαι πιο απογοητευμένος από τα πράγματα , που δεν έκανες. Γι’ αυτό λύσε τους κάβους. Σαλπάρισε μακριά από το σίγουρο λιμάνι. Εξερεύνησε. Ονειρέψου. Ανακάλυψε!»

Τελειώνοντας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα λόγια του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη: «Μη σκιαχτείς ακόμα και στου  γκρεμού το χείλος κι αν βρεθείς, γιατί φτερά θα βγάλει η ράχη σου και με το πέταγμά σου τον εγκρεμό θα τον διαβείς και σώος εκεί που στόχευσες θα φθάσεις!»

Παράλληλα έδωσε σε όλους τους παριστάμενους τις θερμότερες ευχές του, για Καλές Γιορτές , με υγεία και αισιοδοξία!

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος κυρία Τίνα Γεωργάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Εκπρόσωπος του  Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ , Προϊστάμενος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Κατραμάδος. Επίσης από το χώρο της Εκκλησίας παρέστησαν  ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Δημητρίου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Χαμαράκης  κ.άλ.

Από το χώρο της Δικαιοσύνης ο κ. Ιωάννης        Καραβοκύρης, Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου ετ και Πρόεδρος ΑΣΕΠ, ο κ. Γεώργιος Χρυσικός, Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου, η κ. Δημητρούλα Υφαντή – Χρυσικού, Αρεοπαγίτης, ο κ. Γεώργιος Κούρτης , Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου ετ. , ο κ. Κωνστντίνος Μπακάλης , Πρόεδρος ΝΣΚ ετ., ο κ. Γεώργιος Μποροδήμος Αντιεισαγγελέας  Αρείου Πάγου ετ., η κ. Χριστίνα Λέλου, Πρόεδρος Εφετών ΔΔ, ο κ. Βασίλης Γλούμης, Διευθυντής ΔΟΥ Γλυφάδας.

Από το χώρο της Αυτοδιοίκησης παρέστησαν: ο κ. Παύλος Καμάρας, Πρόεδρος Ένωσης Δημάρχων Αττικής, ο κ. Ανδρέας Κονδύλης, Δήμαρχος Αλίμου, ο κ. Κυριάκος Ντηνιακός, π. Δήμαρχος Χαϊδαρίου, ο κ. Γεώργιος Κουράσης, π. Δήμαρχος Χαλανδρίου, ο κ. Λάμπρος Κασαγιάννης, π. Δήμαρχος Γλυκών Νερών ο κ. Θάνος Βεζυργιάννης, π. Δήμαρχος Ψυχικού, ο κ. Δημήτρης Αργιανάς , π. Δήμαρχος Υμηττού, ο κ. Δημήτρης Πανταζόπουλος, Επικεφαλής  Παράταξης και Δημ. Σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολης, ο κ. Χρήστος Κοκοτίνης Επικεφαλής Παράταξης και Δημ. Σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολης, ο κ. Τάσος Ευσταθίου, Επικεφαλής Παράταξης και Δημ. Σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολης καθώς και εκπρόσωπος της Δημ. Συμβούλου Ηλιούπολης κ. Αργυρώς Πίκουλα  Επίσης ο κ. Ιωάννης  Γκογκοζώτος, Αντιστράτηγος ε.α και π. Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων,  κ.άλ.

Από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα με την παρουσία της τίμησε την εκδήλωση,  η κ. Νικολίτσα Γεωργοπούλου – Λιαντίνη , Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τον χώρο της εκπαίδευσης παρέστη αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου Σχολής , με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, κ. Γεώργιο Κοτονιά.

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε την Τετάρτη   16/12/2015 ώρα 19.00, στην  Ομιλία-παρουσίαση του φωτογραφικού Λευκώματος

του ΟΠΣΑ με θεματική ενότητα:

«ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ»

Υπότιτλος:        «Αναφορές, σκέψεις και προτάσεις»

Ομιλητές :   Ο κ. Δονάτος Παπαγιάννης, Καθηγητής Παντείου

Πανεπιστημίου

Η κ. Μαρία Βενετσανοπούλου, Καθηγήτρια Παντείου

Πανεπιστημίου

Η κ. Άννα Ατσαλάκη , Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ

· Θα γίνουν δύο (2) ολιγόλεπτες παρεμβάσεις

· Την εκδήλωση θα κλείσει ο Πρόεδρος του ΟΠΣΑ, π. Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Θεόδωρος Γεωργάκης

· Στους παρισταμένους θα δοθεί δωρεάν το ΛΕΥΚΩΜΑ

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης (οδός Σ. Βενιζέλου & Μαρ. Αντύπα)

Ο κ. Μαρίνος Πομόνης,  Μηχανολόγος-Μηχανικός, Ιδρυτικό μέλος του ΟΠΣΑ, θα αναφερθεί στο ιστορικό Ίδρυσης του ΟΠΣΑ, δίνοντας συνάμα και το στίγμα της 8χρονης πορείας  του.

Η κ. Τίνα Γεωργάκη, Δημοσιογράφος, θα συντονίσει την όλη εκδήλωση.

Η παρουσία σας θα  μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΠΣΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16.12.2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00ΜΜ ΣΤΟ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ.

Η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΩΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΚΑΙ

ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α΄ΚΑΙ Β΄ΒΑΘΜΟΥ"

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

"ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ,ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ".