ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε την Δευτέρα 1/4/2013 ώρα 19.00, στο 2ο σεμινάριο του Ζ΄ Κύκλου Ομιλιών  Συζητήσεων του Ομίλου μας, έτους  2013, με τις παρακάτω εισηγήσεις:

1. «Ο ρόλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η ουσιαστική συμβολή του στην χρηστή δημοσιονομική διαχείριση», εισηγητής: κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
  2. «Οι τρέχουσες κοινωνικές ανακατατάξεις με την Αυτοδιοίκηση σε ρόλο εγγυητή της κοινωνικής σταθερότητας και  ισορροπίας», εισηγητής:
    κ. Στέφανος Χρήστου, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά & π. Δήμαρχος Κορυδαλλού.
  3. «Ο αντίκτυπος των κοινωνικών αναταράξεων, ως συνέπεια της κρίσης και η αντιμετώπισή τους», εισηγητής: κ. Νικόλαος – Κομνηνός Χλέπας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
  4. «Η συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν από την μεταναστευτική πολιτική», εισηγητής: κ .Μάρκος Παπακωνσταντής, Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής.

Παρουσιάστρια: Η κ. Άννα Παπαϊακώβου, Δικηγόρος και Ιδρυτικό Μέλος του ΟΠΣΑ

Θεόδωρος Γεωργάκης

Ο Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΑ) και η Ένωση Δημάρχων Αττικής έχουν  την τιμή να σας προσκαλέσουν την  Δευτέρα 25/02/2013 ώρα 19.00 στην Ομιλία – Συζήτηση,   με θεματική ενότητα:

Πρόγραμμα  «Καλλικράτης» Δύο χρόνια εφαρμογής του. Προβλήματα- Δυσλειτουργίες – Αποτελέσματα στους ΟΤΑ Α΄Βαθμού.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου αναπτύσσονται   τρεις   εισηγήσεις:

1. Η πρώτη εισήγηση θα αναφέρεται στους Νησιωτικούς Δήμους, με εισηγήτρια την κ. Αγγελική Συνοδινού, π. Νομάρχη και π. Δήμαρχο Σερίφου

2. Η δεύτερη εισήγηση θα αναφέρεται στους Ανομοιογενείς Δήμους (στους οποίους υπάγονται και ορεινοί όγκοι), με εισηγητή τον κ. Γιώργο  Καπεντζώνη Δήμαρχο Δήμου Δωρίδος

3. Η τρίτη εισήγηση θα αναφέρεται σε αστικούς κυρίως δήμους (συνενωθέντες ή μη) με εισηγητή  τον κ. Παύλο Καμάρα, Πρόεδρο της Ένωσης Δημάρχων Αττικής & π Δήμαρχο Πεύκης

Ειδική παρέμβαση επί της θεματικής ενότητας θα κάνει ο κ. Κώστας Ασκούνης, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) & Δήμαρχος Καλλιθέας

Παρουσιάστρια: Η κ. Άννα Παπαϊακώβου, Δικηγόρος  και Ιδρυτικό μέλος

του  Ο.Π.Σ.Α

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

Εκ μέρους του Δ.Σ του ΟΠΣΑ                                             Για το Δ.Σ. της Ένωσης

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Πρόεδρος

Θεόδωρος Γεωργάκης                                                          Παύλος Καμάρας

π. Δήμαρχος Ηλιούπολης                                                    π. Δήμαρχος Πεύκης

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΟΠΣΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: « Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης ξεκίνησε την ομιλία του και είπε μεταξύ άλλων:

«Βλέποντας την όμορφη εικόνα της τόσο έντονης παρουσίας εκλεκτών φίλων – διακριτών και διακεκριμένων στην αποψινή εκδήλωση μου ήρθε στο νου εκείνη η απλή αλλά τόσο σημαντική στην ουσία της ρήση: ««Χαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικεύσεις για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις».

Φαίνεται πως αυτή η ρήση λειτούργησε σε μένα κατά την διάρκεια της 16ετούς θητείας μου ως Δημάρχου Ηλιούπολης και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό, είμαι χαρούμενος. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις φίλους να σε τιμούν χωρίς να είσαι αξιωματούχος και είναι εξίσου σημαντικό να προσφέρεις γιατί θέλεις και όχι μόνο γιατί πρέπει.

Σήμερα παρουσιάζουμε το πρώτο Βιβλίο των Ομιλιών-Συζητήσεων 2007-2010. Ετοιμάζεται το βιβλίο των Ομιλιών 2011-2014 και έπεται συνέχεια.

Ο Στόχος του ΟΠΣΑ και του βιβλίου είναι τριπλός:

1.Να προετοιμάσει στελέχη Αυτοδιοίκησης για την ενεργό ενασχόλησή τους με το θεσμό και τις δομές λειτουργίας του, με σκοπό την εύρυθμη, χρηστή & αποτελεσματική διοίκηση σε όλα τα επίπεδα.

2.Να ενημερώνει τους αιρετούς, που υπηρετούν ήδη, έτσι ώστε να τους δίδεται η δυνατότητα να λαμβάνουν πιο σωστές αποφάσεις για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.

3. Να ενημερώνει τον πολίτη-εκείνον, που ούτε υπηρετεί, ως αιρετός στην Αυτοδιοίκηση ούτε επιθυμεί να μπει στην δοκιμασία της εκλογής, ασφαλώς όμως θέλει και οφείλει να είναι ενημερωμένος, να γνωρίζει τι γίνεται στο Δήμο του, στην γειτονιά του.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δύο πρόσωπα-προσωπικότητες, που εκτός από την εξαιρετική πολιτεία τους και το «χνάρι» που άφησαν και αφήνουν στο διάβα της ζωής τους, στήριξαν εξ’ αρχής από την ίδρυση του τον Όμιλο μας. Πρόκειται για τους κ.κ. Γεώργιο-Σταύρο Κούρτη, Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ. και πρώην Δήμαρχο Δράμας και τον Κωνσταντίνο Μπακάλη, Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ε.τ και Αντιπρόεδρο του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος. Στους τιμώμενους απονεμήθηκε πλακέτα και παραδόθηκε το βιβλίο.

Ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης τελείωσε λέγοντας «στους δύσκολους καιρούς που ζούμε σήμερα, που περισσεύει η μοναξιά, η απογοήτευση, η φτώχεια, το καλύτερο αντίδοτο είναι η ελπίδα. Ο Κικέρων είπε πως: «Η ελπίδα είναι το λάδι με το οποίο αλείφουμε τους τροχούς της ζωής»

Ο Μαρκούζε τόνισε: «Μοναδική ελπίδα της κοινωνίας είναι η ενεργοποίηση όσων έχουν χάσει κάθε ελπιδα»

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε την Δευτέρα 5.11.2012 ώρα 19.00, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου Ομιλιών - Σεμιναρίων 2007-2010 του Ο.Π.Σ.Α, με τίτλο:

«Η Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη»

Στην εκδήλωση θα παραστούν και όλοι οι ομιλητές της περιόδου 2007-2010

των οποίων οι ομιλίες εμπεριέχονται στο παραπάνω βιβλίο.

Σε όλους θα δοθεί από ένα αντίτυπο.

Επίσης στην εκδήλωση θα τιμηθούν δύο διακριτοί και διακεκριμένοι επιστήμονες –λειτουργοί της Δικαιοσύνης οι κ.κ. Γεώργιος –Σταύρος Κούρτης, Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ. και Κωνσταντίνος Μπακάλης, Πρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ε.τ.

Οι τιμώμενοι συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων, που στήριξαν και εξακολουθούν να υποστηρίζουν το έργο του ΟΠΣΑ, με τον εξαιρετικό λόγο τους και την ανελλιπή παρουσία τους στις εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα συνεδρίων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) οδός: Ακαδημίας αρ. 7-Αθήνα

π. Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σκρα 14-16 Ηλιούπολη - Τ.Κ. 163 46 - Τηλ.: 210 9922.301  Fax: 210 9733.813