ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΟΠΣΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/1/2017

 

Το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι να μάθεις πώς να μοιράζεις και πώς να εισπράττεις ΑΓΑΠΗ.

Δεν ξέρω αν υπήρξα και αν είμαι καλός μαθητής ώστε να έμαθα ή να μαθαίνω πώς να μοιράζω την ΑΓΑΠΗ, ξέρω όμως πως συνειδητά σας αγαπώ και πως εισπράττω την Αγάπη σας.

Με συγκινείτε κάθε φορά για την άμεση μα και τόσο θερμή ανταπόκρισή σας σε κάθε πρόσκλησή μας,  ως ΟΠΣΑ , σε κάθε δική μου πρόσκληση,  ως Πρόεδρος του ΟΠΣΑ.

Σας ευχαριστώ για τα όμορφα, τ΄αληθινά τα λόγια τα δικά σας, τις σκέψεις , μα προ πάντων για την ΑΓΑΠΗ σας.

Όλα βγαλμένα μέσα από την ευαίσθητη καρδιά σας και από την αξιοσύνη του ΕΙΝΑΙ σας!

Ξέρετε πως δεν μπορείς να κάνεις κάποιον οπωσδήποτε να σε αγαπήσει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι άξιος ν’αγαπηθείς.

Σήμερα προσκληθήκατε και ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση για τούτη την εκδήλωση,  στην οποία με την άδειά σας θα την ονόμαζα τρισυπόστατη γιατί έχει 3 ενότητες, 3 σκέλη και 3 σκοπούς.

Στην πρώτη ενότητα: Συγκεντρωθήκαμε για να κόψουμε την καθιερωμένη ετήσια βασιλόπιτα μας και να ανταλλάξουμε θερμές ευχές,  μέσα από την καρδιά μας  , για την Νέα Χρονιά!

Να έχουμε μια καλή και ευλογημένη χρονιά γεμάτη υγεία,  αισιοδοξία και  χαμόγελα.

Στη δεύτερη ενότητα: Στη  δεκαετή διαδρομή με τον Όμιλο μας και τους καλούς  μας φίλους , μετράμε μια ομολογουμένως επιτυχημένη πορεία,  με  εξαιρετικές στιγμές και άκρως ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Θέλω προσωπικά  να ευχαριστήσω θερμά  , άμα  και εκ μέρους του ΔΣ του ΟΠΣΑ, όλους εκείνους , που αυτά τα δέκα χρόνια μας στήριξαν ηθικά και τίμησαν  με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μας. Είναι εξαιτίας αυτής της στήριξης,  που ο ΟΠΣΑ θα εξακολουθήσει το ίδιο δυναμικά την πορεία του, αγνοώντας και διαψεύδοντας στην πράξη,  κάποιες καλόπιστες ή κακόπιστες δυσοίωνες   φωνές,  οι οποίες αρχικά βιάστηκαν να  προφητέψουν  την σύντομη διάλυση του και μετέπειτα να πασχίζουν να βρουν κρυμμένες σκοπιμότητες και κάθε φύσεως προσωπικά οφέλη…Συνεχίζουμε λοιπόν  την διαδρομή μας, με τους παλιούς μας φίλους μα και με τους νέους που τόσο χρειαζόμαστε,  ώστε να δίνουμε συνεχώς το μήνυμα του καινούργιου, της δράσης , της παραγωγής έργου και του αποτελέσματος. Διαρκώς επιδιώκουμε την ανανέωση και ασφαλώς την δημιουργία μέσα από τη σύζευξη των γενεών.

Στην τρίτη ενότητα: Είναι ίσως η κορυφαία  στιγμή της σημερινής μας εκδήλωσης γιατί αποτελεί εξαιρετική τιμή για τον Όμιλό μας και όλα τα μέλη του, να απονείμουμε Τιμητική Πλακέτα σε διακριτές και διακεκριμένες προσωπικότητες  του Εισαγγελικού & Δικαστικού κλάδου καθώς και  της Πανεπιστημιακής  & Εκπαιδευτικής Κοινότητας .

Σήμερα έχουμε την χαρά να βραβεύουμε:

Τον κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΑΝΙΔΑ, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ & ΠΟΛΥΕΤΗ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ  ΣΩΜΑ , ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ .

Τον κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΡΥΣΙΚΟ, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, για την ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ & ΠΟΛΥΕΤΗ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ , ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ  ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.

Τον κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς για την ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ & ΠΟΛΥΕΤΗ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Την κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΗΡΙΔΗ, Πρόεδρο των Εκπαιδευτηρίων «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ» για την ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ & ΠΟΛΥΕΤΗ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ και συνάμα  την ηθική στήριξη ΟΛΩΝ στον Όμιλό μας.

Παράλληλα για να επιτευχθεί η σύζευξη παλαιάς και νέας γενιάς, ωριμότητας  και νιότης , ήρεμης δύναμης και ορμής, σήμερα βραβεύουμε δύο νέα ελπιδοφόρα παιδιά με εξαιρετικά επιτυχημένες  σπουδές , που θα τους εξασφαλίσουν ένα λαμπρό μέλλον!

Την κ. ΆΝΝΑ ΔΕΜΙΡΗ, Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για

Την ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ  ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS.

Τον κ. ΧΡΗΣΤΟ ΦΩΤΙΑΔΗ, Απόφοιτο Βιοτεχνολογίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

Για την τρίτη, που θα την έλεγα ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και πιο σημαντική, μιας και έχει ιδιαίτερη σημασία, αξία & υπόσταση, επιτρέψατε μου δύο παραπάνω λόγια να πω, τα οποία έχουν άμεση σχέση με τους τιμώμενους.

Μέσα στον άχρονο χρόνο, στον κόσμο του όλα και τίποτα, είναι σημαντικό να αντιστέκεσαι , να προσφέρεις , να μη κιοτεύεις, να δημιουργείς και να παράγεις και τελικά να κερδίζεις σημαντικό τίτλο. Κι όμως αυτός ο τίτλος να είναι μικρότερος από αυτά,  που διαθέτεις, αυτά που αξίζεις. Είναι σημαντικό - θα έλεγα υπέρτατο-να γίνεσαι πολίτης των ιδεών και της πράξης στην πόλη σου, στην πατρίδα σου , στο λειτούργημά σου, στη οικογένειά σου.

Υπάρχουν στ’ αλήθεια μόνο δυο τρόποι να ζήσεις την ζωή: ως θύμα ή ως γενναίος πολεμιστής Πρέπει να αποφασίσεις εάν προτιμάς να δρας ή μόνο να αντιδράς!

Όσα ανέφερα,  τόσο σύντομα παραπάνω αφορούν εσάς τους εκλεκτούς και  αγαπημένους  τιμώμενους της σημερινής μας εκδήλωσης  και σας ταιριάζουν απόλυτα.

Για τα νέα παιδιά που έχουμε σήμερα κοντά μας και άξια θα τιμηθούν δίπλα σε σας,  στις διακεκριμένες προσωπικότητες που προανέφερα, έχω μια αγαπημένη ρήση του ΕLBERT HUBBARD να τους πω:

«Ευχή μου , η επιτυχία όταν έρθει να μην είναι γρηγορότερα απ΄ όσο μπορείς να την αντέξεις», που σημαίνει πως η επιτυχία με βάση το λαμπρό ξεκίνημά σας και την αξιοσύνη σας είναι εξασφαλισμένη,  αρκεί όταν θα΄ρθει να μη ξεχνάτε ποτέ  τις νουθεσίες, τις συμβουλές και τα μηνύματα των παλαιότερων , τους οποίους τιμούμε σήμερα.

Όπως πολύ σοφά  ο HENRY MILLER είπε:

«Ανάπτυξε το ενδιαφέρον σου για τη ζωή, όπως ακριβώς τη βλέπεις για τους ανθρώπους, τα πράγματα, τη λογοτεχνία, την επιστήμη, τη μουσική κ. α Ο κόσμος , είναι πάμπλουτος και σφύζει από θησαυρούς, όμορφες ψυχές και ενδιαφέροντες ανθρώπους. Μην υπολογίζεις μόνο τον εαυτό σου»

Αγωνιστείτε  και ασφαλώς ψηλά θα ανεβείτε. Το ευχόμαστε και προσευχόμαστε.

Ποτέ μη λησμονήσετε: «Όταν σου πουν για ν’ ανεβείς, σιγά-σιγά ανέβα. Να μην χαθούν τα χνάρια σου όταν σου πουν κατέβα..»

Ο κόσμος είναι μια ρόδα , που γυρίζει εσαεί. Όσοι βρίσκονται ψηλά , κάποια στιγμή θα κατέβουν και όσοι βρίσκονται χαμηλά, κάποια στιγμή θα ανέβουν.

«Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαληκέψεις για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις»

Εκλεκτοί μας ανεβήκατε , μείνατε ψηλά και ψηλά θα παραμένετε στο νου και στην καρδιά μας.

Τελειώνοντας επιτρέψτε μου να πω την αγαπημένη μου ρήση που φροντίζω όσο μπορώ να εφαρμόζω και να τηρώ:

«Να αγκαλιάζεις τους ανθρώπους , που αγαπάς όσο πιο συχνά μπορείς και τούτο πριν γίνουν φωτογραφίες»!

Σας ευχαριστώ

 

Θ. Γεωργάκης